Fria Ligans rollspel erövrar världen

Fria Ligan på Södermalm tillhör världseliten på rollspel. Med hyllade titlar som Drakar och Demoner, Alien, The One Ring, Blade Runner, Mutant och Tales From The Loop har de skapat sig ett rykte som sträcker sig långt utanför de närmaste spelhålorna.

I samarbete med Fria Ligan har vi designat och utvecklat en helt ny webb+shop med en låg tröskel för nybörjare och de som är nyfikna på rollspel.

Kolla in freeleaguepublishing.com

Leverabler

  • Art direction
  • Innehållsstruktur
  • UX
  • Webdesign
  • Webbutveckling
  • Webshop
  • Produktfoto

Introduktion till rollspel och välbesökt butik

Webbsidan innehåller förutom introduktioner till rollspel i allmänhet och Fria Ligans spelvärldar i synnerhet en lättnavigerad webshop med bra funktionalitet för erbjudanden och produkttips.

Spektra har stått för UX/Webb-design och utveckling men har också fotograferat de viktigaste produkterna.

Med ett sinne för detaljer

Fria Ligans rollspel är kända för sina intrikata världar och omsorg om detaljer. Vi ville spegla detta på webbsidan genom att skapa en estetiskt tilltalande upplevelse med noggrant utvalda bilder och grafiska element. Målet var att förmedla samma känsla av djup och kvalitet som deras spel erbjuder.

Svenska rubriker till svenska rollspel

Fria Ligans grundtypografi bygger på det klassiska typsnittet Avant Garde men har fått Eksell Display som kompletterande karaktärstypsnitt, ritad av den svenska grafiska formgivaren Olle Eksell och digitaliserat avFria Ligans grundtypografi bygger på det klassiska typsnittet Avant Garde men har fått Eksell Display som kompletterande karaktärstypsnitt, ritad av den svenska grafiska formgivaren Olle Eksell och digitaliserat av Letters From Sweden.

Illustrationer: Johan Egerkrans och Simon Stålenhag.